Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pluja que ha caigut aquests dies ha estat positiva per la vinya, i pot haver ajudat a recuperar el nivell hídric de les plantes

Les pluges d’aquest passat cap de setmana han estat ben rebudes per els viticultors del Penedès. El director de la D.O. Penedès, Josep Ribas, ha comentat a Ràdio Vilafranca que es tracta d’una pluja positiva , ja que ha caigut arreu i de manera generalitzada.

Les xifres han variat entre els 120 i els 220 litres per metre quadrat depenen de l’observatori, però es tracta d’una aigua que ha empapat la terra. 

De totes maneres les vinyes continuen necessitant aigua. En caldria una mica més, tot i que sense excessos, ja que sinó hi ha el risc que apareguin malalties.<br />Ribas apuntava que cal no descuidar els tractaments preventius que s’han de fer fer.

Caldrà doncs continuar pendents del cel i sobre tot de l’evolució dels núvols per veure si deixen més aigua. Però al mateix temps de les temperatures per tal que no hi hagi podridures o altres problemes a les plantes en el seu període de maduració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: