Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dimarts es va signar un acord històric per governar entre de totes les forces polítiques el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Pocs minuts abans d’iniciar la sessió ordinària de ple els portaveus dels grups comarcals van oficialitzar la signatura d’un acord històric. És la primera vegada, des de la seva creació, que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès disposa d’un govern d’unitat.

A l’inici de l’actual mandat ja es va constituir un govern d’àmplia representació amb el PSC, CiU i ERC, és a dir amb 23 dels 25 consellers que té l’organisme. L’acord d’aquesta setmana expressa que un govern d’unitat format per les cinc forces esdevè el més representatiu del sentit del vot expressat pels penedesencs.<br />El consell comarcal és un òrgan al servei de tots els municipis i ciutadans de la comarca. La seva gestió afronta aquesta legislatura reptes importants que depassen les lluites partidistes i pels quals cal un ampli acord. Per aquest motiu s’ha considerat necessari un govern d’unitat.<br />Desprès de rubricar la signatura els representants dels diferents partits van expressar la seva opinió.

Diego Díez de los Rios, d’ICV, va dir que el Consell Comarcal dona un pas decisiu.

El conseller del PP, Lluís Caldentey, va parlar d’una decisió constructiva i va explicar que en el moment de la constitució del Consell Comarcal, l’any passat, el president Francesc Olivella, ja li havia avançat aquesta voluntat.

En nom d’ERC Jesús Salius, va dir que és lògic mostrar satisfacció per l’acord, i ho va qualificar de lliçó de democràcia. El conseller , Pep Quelart, també valora el sentit positiu d’aquest acord.<br />Jordi Girona, en nom del PSC va destacar les ganes de treballar pel conjunt de la comarca.

Finalment el president del consell comarcal, Francesc Olivella, en nom de CiU, va destacar la fita històrica d’haver aconseguit la unitat de tots els partits en benefici dels ajuntaments i dels ciutadans.

Desprès de la signatura de l’acord es va iniciar el ple ordinari del consell comarcal en el que es va anunciar els càrrecs dels nous consellers de l’equip de govern.<br />Lluís Caldentey s’ocuparà de la conselleria d’innovació i empresa i Diego Díez de consum.<br />En ple també es va donar comptes del tancament de l’exercici del 2007 amb un romanent de tresoreria de 4 milions d’euros i a més van prendre possessió del càrrec de consellers del grup socialista Carme Chichoné i Lluís Ràfols.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: