Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma diu que la proposta del govern d’iniciar un pla director territorial a les comarques del Penedès, Garraf i Anoia és insuficient

Els representants de la Plataforma per una vegueria pròpia han exposat la seva opinió sobre el recent anunci del Govern de la Generalitat, i concretament del Departament de Política Territorial, d’iniciar un pla director territorial per a les comarques del Penedès, Garraf i Anoia.

El portaveu de la Plataforma, Fèlix Simón, comentava que és positiu que el Conseller Nadal hagi donat resposta a la demanda de la comissió; però també remarcava que no es dona resposta al 100% de la petició. Considerava Simón que es tracta d’estirar el Pla Director de l’Alt Penedès. Tot i reconèixer que era un primer reconeixement a una unitat territorial d’aquestes comarques, deixava clar que no era un àmbit funcional. És un primer pas doncs, però que no els satisfà. Des de la Plataforma explicaven que consideren que ara cal que els grups parlamentaris entrin la proposta de llei al Parlament i que es tiri endavant per crear el que seria el 8è àmbit territorial a Catalunya. Simón recordava que hi havia antecedents, concretament l’any 2001.

La voluntat és doncs reunir-se el proper 7 de maig amb els diferents grups parlamentaris al mateix Parlament de Catalunya i veure com es pot trobar la manera per tirar endavant una proposició de llei que pogués fer factible aconseguir un àmbit de planificació a les comarques del Penedès, Garraf i Anoia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: