Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els propietaris de gossos i gats del barri de l’Espirall, preocupats per els possibles casos d’enverinament d’animals

Tot i que l’ajuntament de Vilafranca ha fet pública una nota en que especifica que no es pot parlar pròpiament d’enverinament de gossos i gats al barri de l’Espirall, el cert és que els veïns continuen preocupats.

Un grup de propietaris de gossos i gats alerta de que el risc existeix, i que ells han patit i coneixen casos d’animals que han estat enverinats. <br />Es per exemple el cas de Susana González, que explicava que una bona amiga seva va veure morir el seu gos; i que també la seva gossa ha patit enverinament, però que al estar alertada va poder anar al veterinari que li va donar el tractament necessari per tal de salvar-la. Això era el 14 de març, i reconeixen que fa un temps que no sent parlar de gossos morts, suposen que per l’alerta que han promogut els mateixos veïns. Ella parla però de 7 gossos morts amb anterioritat. Alguns dels veïns parlaven també de que una colònia de gats que hi havia a la zona del cementiri, en que normalment hi havia 7 o 8 gats i que han estat enverinats. Els símptomes son bàsicament vòmits de sang, tremolors i dolors que acaben amb la mort dels animals. Els veïns fan ara una crida per que tots aquells propietaris de gats i gossos que hagin tingut o tinguin un animal amb aquests símptomes ho denunciïn i facin pressió per posar fre a aquesta situació.

Un altra veí de la Plaça Espirall comentava que va trobar unes llaunes de menjar de gat obertes, i que va avisar la policia local per si es podien analitzar. Jesús Pajares

De moment sembla que alguns veïns el que han rebut és el consell que passegin els seus gossos amb un morrió per tal d’evitar que puguin ingerir alguna cosa de les que puguin trobar per terra. Una resposta que no els ha satisfet i continuen demanant a l’Ajuntament i els diferents cossos policials que actuïn.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: