Diumenge, 9 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inicia el període de preinscripcions, que acabarà el 4 d’abril

Comença el període de preinscripció per a educació infantil, primària i ESO. Les preinscripcions acaben el 4 d’abril i la matriculació es farà del 9 al 13 de juny.

El procés de preinscripció i d’admissió de l’alumnat als centres docents és un moment important dins el calendari escolar. Les famílies amb fills i filles que hagin d’escolaritzar-se han d’estar, doncs, atents a les dates en què cal fer aquests tràmits, que queden establerts per un decret de la Generalitat de Catalunya.El cap del servei d’educació de l’Ajuntament de Vilafranca Pep Santacana explicava que ara s’afronten dues setmanes en què es recopilen les dades perquè l’administració pugui fer les seves previsions de cara a la matriculació definitiva. Les famílies han de decidir on volen preinscriure els seus fills i filles i omplir diverses opcions amb la oferta de centres públics i concertats de Vilafranca.

Santacana destacava que no cal patir perquè l’administració garanteix places suficients per escolaritzar tot l’alumnat entre els 3 i els 16 anys, encara que la franja de 3 a 6 anys no sigui obligatòria. A més, el procediment d’admissió assegura el dret a rebre una educació de qualitat, que compensi les desigualtats personals, econòmiques i socials de tot l’alumnat. El cap del servei d’educació també ha deixat clar que no es pot garantir que les famílies puguin matricular els seus fills en la primera opció triada, malgrat que darrerament, entre el 80 i el 90% de les matriculacions sí s’han fet en la primera opció.

L’Ajuntament de Vilafranca compta amb l’Oficina Municipal d’Escolarització, que és un instrument de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat en el procés d’escolarització de l’alumnat als centres docents. L’oficina està situada al carrer Santa Maria 2, 1r pis. Santacana explicava que els ajuntaments no tenen cap mena de capacitat de decisió en els processos de preinscripció i matriculació i opinava que l’administració local hauria de tenir un paper més decisiu.

Si voleu consultar tota la informació sobre la preinscripció i matriculació que ofereix el web del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, podeu fer-ho clicant sobre l’enllaç http://www.gencat.cat/preinscripcio/

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: