Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament d’Olèrdola ha ordenat l’aturada de tres abocaments de terres al municipi aquest 2008

En el que portem d’any, l’Ajuntament d’Olèrdola ha ordenat l’aturada de tres abocaments de terres detectats al municipi perquè les empreses que els efectuaven no tenien la corresponent llicència. Dos dels abocaments aturats es feien a Can Trabal i l’altre al Fondo de la Seguera.

L’Ajuntament disposa d’una ordenança que permet controlar l’ús excepcional dels camins municipals, aprovada inicialment en el ple del passat mes de novembre i que suposa tota una novetat al país a l’hora de dotar a l’administració municipal d’instruments jurídics per a controlar el transport i l’abocament de grans volums de terres. En aquests moments, l’Ajuntament d’Olèrdola té registrades 7 llicències d’obres concedides, totes elles per moviments de terres de volums inferiors als 10 mil metres cúbics. L’Ajuntament realitza inspeccions periòdiques per comprovar que els moviments que s’efectuen compleixen els requisits de la llicència concedida.

Un dels aspectes més rellevants que introduïa l’ordenança reguladora de l’ús dels camins municipals és l’obligació de l’empresa de reparar els camins en cas de malmetre’ls. A aquest efecte, s’estableix que si es malmet un camí, la persona responsable estarà obligada a reparar en el termini màxim de 30 dies els danys produïts. També es fixa que les empreses han de satisfer a l’Ajuntament una fiança per tal de garantir el compliment d’aquesta obligació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: