Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El teixit productiu de l’Alt Penedès i el Garraf en línia ascendent durant el primer trimestre

El teixit productiu de l’Alt Penedès i el Garraf en línia ascendent durant el primer trimestre

Ambdues comarques registren un increment del número d’assalariats, autònoms i empreses

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf presenta les dades relatives al teixit productiu de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf corresponents al primer trimestre de l’any, i que deixa xifres positives a ambdues comarques en el primer trimestre de 2024.

El balanç és més discret a l’Alt Penedès, que es situa en prop de 36.000 assalariats, una dècima més que al tancament de l’exercici anterior i un 2,3% més que ara fa un any. Per sectors, els serveis suposen el 62,6% del total, seguit per la indústria, amb el 31,9%; la construcció, que representa el 5,2%, i l’agricultura, amb el 0,2%. Per subsectors, la gestió de residus i el subministrament d’aigua ha augmentat un 21,7% en relació a ara fa un any, i les activitat professionals, científiques i tècniques, un 11,6%.

Pel que fa als treballadors per compte propi, els autònoms a la comarca es van elevar fins als 7.700, un 0,2% més que al desembre. Dos de cada tres (68%) es dediquen al sector serveis, un 14,6% a la construcció, un 9% a la indústria i el 8,3% a l’agricultura.

En l’apartat d’empreses, el registre s’eleva a un total de 3.264, un 0,3% més que al desembre i quasi mig punt més que ara fa un any. D’aquestes, més del 72% corresponen al sector serveis i un 15,4% a la indústria.

Al Garraf, la xifra de treballadors per compte aliè va experimentar un important increment de quasi el 3,2% en relació al trimestre anterior, situant-se en els 26.680 treballadors, dels que gairebé el 78% corresponen al sector serveis i un 14% a la indústria. Per subsectors, el d’activitats financeres i assegurances, la construcció, activitats artístiques i les indústries manufactureres, van concentrar els principals increments en relació a les xifres de l’any anterior.

El número d’autònoms es va situar el darrer trimestre en 11.625 persones, prop de 4 dècimes més que al desembre i un 2,2% més que ara fa un any. Més d’un 81,5% desenvolupen la seva activitat al sector serveis i el 12,9% a la construcció. L’àmbit de la informació i comunicacions, les activitats financeres i l’educació van ser els subsectors amb majors increments en relació al període anterior.

El número d’empreses va créixer un 1,9%, fins a situar-se en les 4.119, – compensant la caiguda de l’anterior trimestre , que va ser d’un 1,75 menys. El 82,7% corresponen a la indústria i un 11,9% a la construcció. Per subsectors, les activitats financeres, activitats professionals i tècniques i el transport i l’emmagatzematge van experimentar els millors resultats en relació a l’any anterior.

Podeu consultar l’informe complet a la secció del Banc de Dades Socioeconòmiques del web de la Mancomunitat www.mancomunitat.cat, amb les dades desglossades per l’Alt Penedès i el Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: