Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Biblioteca Torras i Bages va tenir 129.400 usuaris durant l’any 2007

La biblioteca de Vilafranca perd usuaris i registra un descens en el préstec, des de fa un parell d’anys. L’any passat, es van cedir en préstec 59.242 documents.

Segons la seva directora, Montse Cantí, la disminució del préstec és una tendència generalitzada a les biblioteques que s’atribueix a la competència que planteja Internet en matèria de noves tecnologies, la introducció de les quals va fer créixer sensiblement el préstec fa uns anys.

Ara bé, aquests 129.414 usuaris de la Torras i Bages registrats al 2007 també suposen una disminució. Per corregir aquesta davallada, han iniciat una campanya dirigida expressament als nouvinguts.

La mitjana diària d’usuaris a la Torras i Bages és de 469 persones, un centenar de les quals hi passen al matí i la resta de tarda. D’aquestes, 125 utilitzen el servei de préstec, el servei d’Internet té 47 usuaris diaris i el d’ofimàtica una vintena. Diàriament es deixen 380 documents en préstec, majoritàriament novel·les, seguides per les revistes i en tercera instància els DVD.

Durant l’any 2007 es van fer 1.733 carnets nous, arribant a 19.235 usuaris amb carnet de la biblioteca.

Segons explica Cantí, molts usuaris repeteixen un cicle que en la majoria dels casos comporta un allunyament de la Torras i Bages durant els anys d’adolescència.

 

Quant a activitats de dinamització de la lectura, aquest 2007 se n’han fet 76 que han comptat amb la participació de gairebé 2.200 persones; 1.266 alumnes han fet visites escolars i 84 persones més han participat en visites comentades.

Altres activitats de la Torras i Bages també han generat bon resultat com la Bibliopiscina amb 961 usuaris, les Hores del Conte per a infants amb prop de 700 participants, les Tertúlies Literàries amb 340 assistents, les xerrades sobre viatges que van aplegar 140 persones o el cicle Llibres de Capçalera amb prop d’un centenar de persones assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: