Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Continua la polèmica pel casc dels dosos entre els Castellers de Vilafranca i la Coordinadora

Malgrat que en el fons es pot dir que no hi ha motiu per a la polèmica , el cert és que aquesta setmana s’ha viscut un nou capítol d’enfrontaments entre la Coordinadora de Colles Castelleres i els Verds amb un intercanvi de comunicats.

Desprès que representants de la colla vilafranquina van estar modelant el futur casc i que van prendre la decisió, de moment , de no fer servir la gorra enconxada, la Coordinadora ha emès un comunicat aquesta setmana, en el que es critica l’actitud dels Castellers de Vilafranca en aquest afer. Per la seva part els vilafraqnuins volen expressar la seva disconformitat envers la nota de premsa enviada per la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i lamenten profundament tant el contingut com l’oportunitat de la mateixa. Segons els Castelllers de Vilafranca en aquest escrit es tergiversen els fets i s’omet informació rellevant de forma malintencionada, amb l’únic objectiu de desacreditar la colla Castellers de Vilafranca. Tot això en una qüestió tan sensible i important com és la prevenció i la seguretat dels castellers, que ha estat l’única motivació de la proposta que la Junta dels Castellers de Vilafranca va traslladar a la Junta de la Coordinadora fa unes setmanes. Tot i deixar en pausa l’ús de la gorra enconxada, els Castellers de Vilafranca es mostren convençuts que l’ús d’aquesta gorra no representa cap inconvenient pels castellers ni pel correcte funcionament de l’activitat castellera, i consideren que només és qüestió de temps que aquest tipus d’elements de protecció, homologats en diverses disciplines, s’incorporin de forma natural a la pràctica castellera.  Els Castellers de Vilafranca desitgen que les diferències mantingudes els darrers dies entre uns i altres només donin un fruit, que s’augmenti la precaució i la seguretat dels castellers i castelleres de totes les colles aquesta temporada, i esperen que aquestes mateixes discrepàncies no siguin utilitzades per altres motivacions polítiques i estratègiques de cap colla per tal d’excloure Els Verds de la futura Junta de la Coordinadora , que s’ha d’elegir el proper 29 de març a l’assemblea general que es celebrarà a la seu social dels Castellers de Vilafranca.  

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: