Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

255 grans dependents de l’Alt Penedès estan rebent les prestacions de la llei de la dependència

255 persones de la comarca reben les prestacions de la llei de la dependència. El CCAP tramita entre 20 i 25 expedients cada setmana. 

El conseller d’acció social Pep Quelart ha parlat a la seu del Consell Comarcal del desplegament i l’aplicació de la Llei de la Dependència al territori de les Unitats Bàsiques d’Atenció Primària a la comarca de l’Alt Penedès. Es tracta de tots els municipis excepte Vilafranca. Quelart ha explicat que 255 persones de la comarca han estat reconegudes amb el grau màxim de dependència i que rebran la prestació que els ha estat assignada. El conseller d’acció social comentava que ara s’estan tramitant entre 20 i 25 expedients per setmana per agilitar al màxim el procés. També explicava que, més endavant i tal com preveu l’aplicació de la llei, es tractaran els casos de dependència moderada i dependència severa, amb un grau inferior al de gran dependència que s’està tractant actualment.D’altra banda, Quelart apuntava que la gran majoria de casos que han rebut la consideració de grau màxim de dependència són els que tenen a veure amb la gent gran.

Recordem que la Llei de la Dependència ha creat un nou sistema per a l’autonomia i l’atenció a la dependència de caràcter públic, amb participació de les diferents administracions, en l’exercici de les seves competències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: