Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament d’Olèrdola modifica taxes per incentivar la participació dels veïns en acticvitats

Per unanimitat, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha acordat, en sessió celebrada la setmana passada, l’aprovació provisional de l’ordenança fiscal que regula la taxa per la prestació de serveis de caràcter lúdic, cultural i esportiu.

L’ordenança modificada introdueix bonificacions pels veïns del municipi que s’inscriguin en els cursos i activitats que organitzi l’Ajuntament. Així, respecte la taxa establerta, en el cas del Casal d’Estiu les bonificacions pels veïns d’Olèrdola poden arribar a ser del 50%, pel servei setmanal, o del 30%, en cas de les colònies. En cursos i activitats com les classes de ioga, gimnàstica, gralla, l’Escola Esportiva o l’Estiu Esportiu, la diferència de preu a favor dels veïns del municipi és del 20%. La voluntat és la d’incentivar la participació dels veïns d’Olèrdola en les activitats i cursos que s’organitzin al municipi.

Un altre dels acords destacats del ple, també presos per unanimitat, va ser el d’aprovar el conveni marc de col·laboració amb el Consell Comarcal en matèria de joventut pel període 2008-2011. La regidora de Joventut, Míriam Rivas, aclaria que, aprofitant aquesta renovació del conveni, s’introduïen canvis importants perquè ara l’Ajuntament només s’adhereix al programa d’activitats Dinamo que impulsa el Consell Comarcal, però no en el de tècnics compartits, atès que l’Ajuntament d’Olèrdola disposarà d’un tècnic propi en breu, amb la qual cosa es podrà ampliar notablement el Servei Jove del municipi.

 

En el ple , d’altra banda, l’alcalde, Josep Tort, va donar compte de les al·legacions presentades a l’estudi de traçat de la c15. Tort resumia que les al·legacions busquen garantir que el manteniment de les vies secundàries no sigui assumit per l’Ajuntament, que l’impacte de la nova rotonda planificada a la Serreta es redueixi i es garanteixin mesures correctores per evitar sorolls i l’impacte visual a Sant Miquel.

Responent a un prec de CiU, l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va refermar el comprimís de traspassar un estudi alternatiu al projecte presentat de nova escola de Sant Pere Molanta, elaborat a instàncies d’una comissió veïnal, perquè els serveis tècnics de l’Ajuntament puguin avaluar si és factible i emetin un informe en els propers dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: