Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un conveni formalitza el compromís del Departament de Salut per finançar els consultoirs d’Olèrdola

Aquest any se signarà un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Olèrdola i el Servei Català de la Salut que formalitzarà el compromís del Departament de Salut de la Generalitat en el finançament de les obres dels nous consultoris mèdics de Moja i Sant Miquel.

L’anunci del compromís el feia la directora dels sectors sanitaris de l’Alt Penedès i del Garraf del CatSalut, Núria Puig, durant una reunió mantinguda a primers de gener a l’Ajuntament d’Olèrdola amb l’alcalde, Josep Tort, i la regidora de sanitat, Eva Ruiz. Núria Puig indicava que el conveni establirà els terminis i les quantitats que el Departament aportarà pel finançament de les obres dels dos nous consultoris.

Les obres de construcció dels nous consultoris mèdics de Moja i de Sant Miquel són dues de les inversions més destacades previstes per l’Ajuntament en el pressupost aprovat per enguany. En virtut de l’acord amb el departament, l’Ajuntament avança l’import de la inversió i el departament després el finança. El departament també veu amb bons ulls que el nou consultori mèdic de Sant Miquel s’ubiqui en unes noves dependències que s’han de construir al local social Rossend Montané.

En un altre àmbit de coses, la directora dels sectors sanitaris de l’Alt Penedès i del Garraf també ha assenyalat que es contempla incrementar en un metge més la plantilla assignada a l’Àrea Bàsica Penedès-Rural, a la qual està adscrita Olèrdola. Puig apuntava que a Olèrdola “segurament hi haurà increment d’hores”, però destacava que la decisió l’acabarà prenent l’ICS de la zona i la direcció d’Atenció Primària.

 

En aquesta mateixa línia, la regidora de sanitat de l’Ajuntament d’Olèrdola, Eva Ruiz, manifestava que continuen els contactes des del municipi per concretar l’arribada d’un nou metge tan bon punt s’assigni un nou professional a l’Àrea Bàsica.

Ruiz valorava de manera satisfactòria el contingut de la reunió mantinguda amb Núria Puig i, sobre el conveni, assenyalava que el departament preveu iniciar la seva elaboració un cop es disposin dels projectes executius dels consultoris. També es preveu que el departament aboni imports avançats per l’Ajuntament en un termini, encara per determinar, que podria anar d’un a dos anys. Tot i que en el cas de Moja el nou consultori s’ubicarà en un edifici construït de nova planta, Eva Ruiz anunciava la voluntat de poder iniciar les obres, com en el cas de Sant Miquel, a finals d’aquest 2008.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: