Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El veterà casteller Josep Maria Petrus ha recordat els primers viatges de la colla als anys setanta

Ara que els Castellers de Vilafranca viatgen novament a l’estranger, hem volgut fer un cop d’ull al passat d’altres estades fora del país. Per això hem visitat un casteller dels de tota la vida i les fotografies que ell mateix ha fet ens serveix de crònica històrica dels verds arreu del món.

Josep Maria Petrus i Mata és un veterà casteller dels verds. Amb gairebé 80 anys d’edat i prop de mig segle com a membres de la colla, ha estat el fotògraf dels viatges que des dels anys setanta han fet arreu del territori i a l’estranger els Castellers de Vilafranca. A casa té tots els negatius i les fotografies de les sortides i les actuacions que ha fet la colla. En total més de 7.000 imatges del que es coneix com a “barber més casteller del país”. Roma, Lisboa o París, entre altres ciutats europees, formen part del record d’en Petrus, que lamenta a causa de l’edat no poder moure’s com abans pel món i viatjar fins a Xile. Li hauria agradat ser un dels 150 integrants que travessaran l’Atlàntic camí de Santiago. Ara li queden els records de les estades a l’estranger. Ens ha recordat algunes anècdotes d’algun d’aquests viatges. Amb aquest reguitzell d’instantànies es retrata bona part de la història d’aquests seixanta anys dels Castellers de Vilafranca. Les imatges que avui ensenya nostàlgic a un equip d’aquesta casa mostren com els verds han estat uns grans viatjadors i més enllà de l’actuació en cada país on es trobessin, les vivències amb companys són moltes.

Aquest veterà casteller continuarà retratant fins al darrer dia, diu, totes les construccions que facin els verds. Que espera que en siguin moltes més i exitoses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: