Dissabte, 1 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’espai actual no permet fer l’escola de Sant Pere Molanta i mantenir la ubicació de la pista

Així ho van exposar dijous, en una reunió informativa feta a Sant Pere Molanta, l’arquitecte redactor del projecte, Gustau Gili, i la cap d’obres dels serveis territorials del Departament d’Educació, Carme Esteban. Amb el condicionat que suposa que l’escola funcioni mentre es realitzen les obres, els tècnics responsables del projecte assenyalaven que caldria una nova tramitació per fer-ho tot compatible, amb la cessió de més terrenys i la redacció d’un nou projecte, la qual cosa comportaria un retard mínim de tres anys en l’inici de les obres.

La reunió, a la qual hi van assistir una vuitantena de veïns, donava compliment a un compromís de l’equip de govern de donar tots els detalls de la proposta, amb una sessió informativa.

Gustau Gili va assenyalar que primer es faria la nova pista esportiva, es passaria després a fer el cos de primària i s’acabaria amb l’edifici d’educació infantil. En l’edifici de primària hi haurà biblioteca, gimnàs amb escenari, aules de música, informàtica i plàstica. L’ala d’educació infantil serà d’una sola planta i cada aula, a més de compartir el pati comú del cicle, tindrà un pati privatiu.

Carme Esteban va indicar que el gimnàs tindrà 200 metres quadrats lliures i 30 metres d’escenari, amb vestidors, magatzems i espai per ser utilitzat com a camerí. Fora de l’horari escolar, està pensat perquè aquests espais els puguin gaudir els veïns. La pista, va dir, s’havia fet d’esquena a la població per evitar molèsties i va recordar que les seves mides serien reglamentàries, amb la possibilitat de poder acollir 2 pistes de bàsquet. Un altra dels espais que guanyaria l’escola seria disposar de cuina pròpia, de 100 metres quadrats.

A preguntes de veïns, l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va apuntar que si es volia cobrir la pista caldria esperar el projecte tècnic corresponent, en acabar les obres de l’escola. També va recordar que des de l’any 92 els usos de la pista estan cedits al Departament. L’alcalde va posar l’accent en la millora d’instal·lacions que s’obtindria i va fer notar que en el projecte es contempla el manteniment de l’arbrat de la plaça del pati de l’escola.

La majoria de la desena d’intervencions que es van fer per part dels assistents defensaven que el projecte es modifiqués per integrar els equipaments actuals. En alguns casos es reconeixia les virtuts del projecte i es defensava la necessitat de la nova escola, però amb una distribució d’espais diferent per preservar les actuals pista, plaça i edifici annex. També es va considerar que l’Ajuntament no havia fet costat a l’opinió dels veïns. El portaveu del grup municipal de CiU, Pere Bertran, va contradir les consideracions dels tècnics i va manifestar que en els mateixos metres quadrats es podia fer la nova escola integrant els espais que ara tenia el poble.

El projecte de la nova escola està en fase executiva i entra dins de les previsions del Departament d’Educació perquè les obres s’iniciïn durant el proper estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: