Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les llars de Vilafranca obtenen una bona puntuació en un estudi de la Diputació

Les llars municipals d’infants de Vilafranca obtenen una puntuació òptima en un estudi comparatiu impulsat per la Diputació de Barcelona 

L’Ajuntament de Vilafranca ha participat per segon any consecutiu en un Cercle de Comparació Intermunicipal de llars d’infants impulsat per la Diputació de Barcelona, juntament amb 13 municipis més de la província de Barcelona. Els cercles de comparació o millora són instruments que permeten analitzar diversos indicadors i extreure’n informació que permeti la comparació entre municipis. Els municipis comparats són, entre d’altres, Canet de Mar, Canovelles, Castelldefels, L’Hospitalet de Llobregat, Mataró o Sabadell, a més de Vilafranca.De les dades que es desprenen d’aquest estudi es pot concloure que el servei de llars municipals d’infants a Vilafranca se situa en uns nivells òptims pel que fa a la majoria d’indicadors que s’han analitzat. En relació als aspectes més favorables, destaquen la bona cobertura de la demanda, o ‘alt percentatge de places públiques en relació al total de l’oferta de places de 0-3 anys que té Vilafranca.

Un altre dels índex en els que destaquen les llars de Vilafranca és en la despesa per habitant dedicada a les llars, amb un 70% de les famílies que utilitzen les llars que no arriben al 33% d’aportació del cost del servei.Pel que fa als aspectes en què Vilafranca es troba proper a la mitjana del grup, hi ha el nombre d’hores d’obertura diàries, el nombre total de dies d’obertura l’any, la ràtio d’infants per educadora, el nombre de personal auxiliar i el finançament del servei per part de les famílies.

En relació als aspectes a millorar l’estudi apunta el baix nombre d’associats a l’AMPA de les llars.Com a conclusió d’aquest treball, es pot afirmar que la qualitat de les llars municipals d’infants de Vilafranca és bona, en termes de comparació amb altres municipis amb realitats similars. No obstant això, el Servei d’Educació manifesta que no s’ha de perdre l’interès per anar millorant el servei en la mesura del possible i anar-lo ajustant a les noves necessitats que vagin apareixent. Enguany, la Diputació de Barcelona ha escollit Vilafranca com a municipi pilot per realitzar una enquesta de satisfacció que, un cop enviada a totes les famílies usuàries de les llars municipals de Vilafranca, podrà ser utilitzada com a eina de gestió de tots els municipis que ho desitgin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: