Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Pascual, de l’Associació de Viticultors serà el presidènt de la D.O Penedès

Després de força dies de converses i reunions, avui s’ha donat a conèixer que ja hi ha acord per la presidència de la D.O. Penedès. L’escollit ha estat Francesc Pascual, de l’Associació de Viticultors i que és un candidat de consens entre aquests i la patronal UVIPE.

De fet la intenció ha estat buscar una solució, i no tant pactar el nom del president, així ho explicava aquesta mateixa tarda a la nostra emissora el gerent d’UVIPE, Joan Gil.

 

Gil comentava que havien estudiat també la proposta d’Unió de Pagesos en el sentit que Josep Mª Albet ocupés la presidència i la secretaria fos per Jordi Cuyàs. Finalment però s’han decantat per Francesc Pascual.

Amb l’elecció de Pascual es pretén desbloquejar l’actual situació que es vivia al Consell Regulador de la D.O Penedès després que deixés el càrrec l’anterior president, Jaume Canyelles.

El mateix Pascual comentava que calia treballar per el Penedès i que el menys important era el nom del president. L’elecció es va fer en una comissió en que hi havia representat un pagès cooperativista, un no cooperativista, un gran elaborador i un petit elaborador.

 

Unió de Pagesos, per la seva banda, ha comentat no estar informats d’aquest acord, i haver-se’n assabentat a través dels mitjans de comunicació. Josep Marrugat explicava també que dubten de la utilitat real d’aquesta decisió provisional a la que han arribat UVIPE i l’Associació de Viticultors.

 

De fet, sembla que Unió de Pagesos encara no te decidida la seva votació en el ple que s’haurà de fer per ratificar Francesc Pascual en la presidència de la D.O. Penedès. Un ple que es podria celebrar a primers del mes de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: