Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC obre un període de reflexió adreçat a la ciutadania per debatre sobre les seves propostes

De fet aquesta proposta, que presentaven ahir a Vilafranca el secretari de comunicació i el portaveu de la Federació X, Albert Tort i Roberto Labandera respectivament, el que pretén és apostar per una democràcia participativa més real.

Que permeti d’alguna manera que els ciutadans puguin dir la seva en el procés d’elaboració de propostes dels mateixos partits. En aquest cas, el que proposen des del PSC és oferir la possibilitat, tant als qui son propers a les idees socialistes com als qui no ho son, de poder dir la seva.

 

De fet la manera de treballar s’ha estructurat a través de la pàgina web onzecongrespsc.cat, on es podrà troabr diferent documentació i qüestionaris per poder articular d’alguna manera la participació. Albert Tort apuntava que a partir d’aquestes eines els participants podran intervenir de cara a fer propostes i opinar sobre la responsabilitat i les accions de govern dels socialistes.

 

Els socialistes també entenen que l’acceleració dels canvis socials, l’aparició de noves realitats i l’adaptació als nous espais requereixen nous models d’interlocució i complicitat entre la política i la societat. Aquest procés té la mirada posada en la celebració, l’any 2008, de l’11è congrés del PSC, on s’aprovaran les línies d’acció i compromís polític. Des d’ara ja, els socialistes proposen que aquestes línies d’acció ja es comencin a discutir i a més, es faci d’una forma oberta a tota la ciutadania.

El nou espai de participació, proposa 10 línies de treball, entre les que es poden destacar: modernitzar el discurs, agenda i llenguatge per proporcionar un relat entenedor i un horitzó engrescador; entendre millor els neguits de l’electorat; representar millor la cultura del treball, els seus valors i les seves noves expressions; i obrir espais a nous protagonistes; entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: