Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Continuen les visites al cementiri de Vilafranca

Continuen les visites comentades al cementiri de Vilafranca. Ahir tenia lloc la tercera de la tanda de Tots Sants i encara n’hi haurà una altra diumenge vinent.

La visita comentada al cementiri de Vilafranca vol recuperar, de forma innovadora, un patrimoni desconegut per a la majoria de la gent i que posa de manifest la riquesa artística d’aquest recinte. Per això, sempre que se’n fan hi ha gent interessada en participar-hi. La construcció del cementiri de Vilafranca es correspon amb el període d’inici dels corrents romàntics de finals del segle XIX i principis del segle XX. És de planta rectangular, formant un conjunt de construccions funeràries, jardins i una capella pública. Arquitectes de renom com Santiago Güell, Eugeni Campllonch o Antoni Pons van dissenyar algunes de les edificacions més notables, una bona mostra de la posició social de les diferents persones o famílies que hi estan enterrades.La visita comentada al cementiri de Vilafranca vol recuperar, de forma innovadora, un patrimoni desconegut per a la majoria de la gent i que posa de manifest la riquesa artística d’aquest recinte.

El Martí Vallès, un dels visitants, no havia estat mai abans al cementiri i la visita li havia semblant molt interessant.

A més de la rellevància del conjunt monumental, també es fa referència al patrimoni vegetal del cementiri i es fan comentaris sobre les quinze varietats d’arbres i plantes que es troben en el recorregut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: