Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una petita fuita ha obligat a activar la fase d’alerta del Transcat, a l’estació de Sant Sadurní

El Centre d’Emergències de Catalunya va desactivar ahir les 12 i 4 minuts la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Ferrocarril i Carretera, el Transcat, a l’estació de Renfe de Sant Sadurní. L’alerta havia estat activada a les 11 i 24 minuts.

Un contenidor de l’empresa Carburos Metálicos que anava en un tren de mercaderies, havia superat el límit de pressió per causes que es desconeixen. El mecanisme de seguretat del contenidor va fer fuitar el producte que hi havia, argó líquid refrigerat, per arribar als límits normals de pressió. Un cop s’han aconseguit aquests límits, la fuita s’ha aturat. Ha estat en aquests moments que ha passat totalment el perill, raó per la qual els Bombers, que hi van treballar amb 6 dotacions, van decidir desactivar l’alerta del pla Transcat.

Com a mesura preventiva, s’havien evacuat unes 250 persones de l’empresa Freixenet i unes 30 de l’estació de tren. També, com a mesura preventiva, un tren de passatgers que hi havia en aquells moments a Sant Sadurní va ser conduït fins a Martorell.

Segons Renfe, fins dos quarts d’una del migdia, va funcionar un sistema alternatiu de transport per carretera que es va fer càrrec de 600 persones en total.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: