Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CIU vol crear una comissió que controli la propaganda i la publicitat de l’ajuntament de Vilafranca

Convergència ha reprès el curs polític amb una proposta que farà extensiva a la resta de grups municipals amb l’objectiu de consensuar-la entre tots. Es tracta de crear una comissió informativa de publicitat i propaganda institucional.

La comissió faria un control previ de les campanyes institucionals, controlaria la despesa i l’equitat de la publicitat municipal en els diferents mitjans de comunicació i també supervisaria el butlletí municipal, l’Ajuntament Informa.

El cap del grup municipal de CIU, Pere Regull, creu que la despesa en aquesta matèria de la darrera legislatura i l’inici d’aquesta, moltes vegades injustificada, causa descrèdit i fa necessària la comissió de control.

 

Segons ha explicat Regull, la gota que ha fet vessar el vas es va produir abans de les darreres eleccions municipals, quan l’ajuntament de Vilafranca, al mes de maig, ja s’havia gastat tota la partida destinada a publicitat del 2.007.

La partida, de la qual ja no en queda res, era de 46.500 euros. L’any anterior la partida anual va ser de 53 mil euros i el 2.006 de 38 mil euros.

La idea de la comissió, segons CIU, no és fiscalitzar sinó donar autorització prèvia a les diferents campanyes i al mateix temps, garantir que la inversió publicitària als diferents mitjans de comunicació és equitativa.

 

El regidor Aureli Ruíz ha explicat que hi ha mitjans de comunicació escrits que, en els darrers anys, han rebut el doble d’inversió que altres. Segons Ruíz, el control de la comissió també s’hauria d’estendre als patronats i societats municipals i a la ràdio i televisió municipals. En aquest sentit, Ruíz ha anunciat que CIU serà molt més estricta.

 

D’altra banda, Convergència anuncia que la ofrena floral del partit al monument a Lluís Companys tindrà lloc el dilluns, 10 de setembre, a ¾ de 9 del vespre, per sumar-se a la jornada festiva que viu Vilafranca amb la Marxa de Torxes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: