Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa Major dels Monjos celebrarà els 50 anys dels gegants, i amb l’actuacó de Lax’n’busto

Entre el 17 i el 22 de juliol Santa Margarida i els Monjos celebra la seva festa major, que en aquesta edició tindrà un dels seus punts d’interès en la celebració del 50è aniversari dels seus gegants. Per tal de fer-ho, la samarreta de la Festa Major d’enguany està dedicada a la parella de gegants, i també s’ha fet un llibre per tal que les escoles de la vila puguin treballar la figura dels gegants dels municipi.

D’altra banda, el regidor de Festes i president de la comissió de Festes dels Monjos, Raimon Gatell, comentava que els actes centrals seran el dimecres 18 de juliol amb el teatre del grup Teatre i l’obra “Zapping”; i el divendres dia 20 amb el concert que oferiran els Lax’n’busto. El primer dels vendrellencs amb la seva nova formació a la comarca.

 

Les entrades per l’obra de teatre es poden comprar de forma anticipada entre el 9 i el 13 de juliol a la plaça Pau Casals a les tardes i al preu de 10€. La representació serà el dia 18 a 2/4 d’11 del vespre a la societat cultural La Margaridoia.

Pel que fa al concert de Lax’n’busto del dia 20, és gratuït, començarà a les 12 de la nit a la Plaça Pau Casals i comptarà amb la participació del grup Rauxa.

 

Com dèiem els Monjos dedica enguany la seva festa major als gegants, i una mostra n’és la samarreta i el logo que ha dissenyat Marina Aguilar.

 

Els actes s’iniciaran el dia 13 amb la tradicional caminada nocturna pels entorns del municipi. L’endemà es farà el desè sopar popular i el diumenge dia 15 la bicicletada popular fins a la Font de Cal Morgades.

Durant tota la setmana s’aniran succeint les activitats prèvies fins arribar al dia 17 quan la festa començarà oficialment amb el pregó del veí Josep Mata, empresari del transport i vinculat a la vida associativa i cultural del municipi.

El dijous dia 19 de juliol, es durà a terme el Castell de Focs d’artifici i seguidament una nova escenificació de la festa dels Balls del Foix, un muntatge autòcton on participen tots els balls representats a la festa major del poble. A continuació, a la mateixa plaça de l’Ajuntament es farà el ball amb el grup Hotel Cochambre.

El dissabte dia 21 es durà a terme l’empalmada a la plaça Pau Casals amb els grups Metropol i Montecarlo i l’endemà diumenge la nota musical la posarà l’orquestra Maravella amb un ball de tarda, concert i ball de nit. El mateix diumenge al matí es durà a terme la tradicional ballada dels balls folklòrics dels Monjos i l’actuació castellera que enguany comptarà amb les colles Xicots de Vilafranca i Bordegassos de Vilanova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: