Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cursos d’estiu de la Universitat de Barcelona tracta sobre l’ordenació en vegueries a Vilafranca

Ahir a la tarda el curs d’estiu de la Universitat de Barcelona que tracta sobre “L’organització territorial catalana: una qüestió irresoluble?” es va desplaçar a Vilafranca per oferir una sessió centrada en el Penedès i la demanda de la vegueria pròpia.

De fet, el títol era “El Penedès i els confins metropolitans: la qüestió de les vegueries”, i com comentava un dels coordinadors del curs, Josep Coma, la intenció de la Universitat de Barcelona era aprofitar el moment de debat al voltant d’aquesta nova organització territorial que ha de discutir el Parlament de Catalunya.

 

Coma apuntava que l’intens moviment que s’ha promogut per demanar la vegueria Penedès ha estat un dels motius per acostar el curs a Vilafranca, i que ara caldrà estar pendents de quin camí segueix el procés al Parlament.

 

La sessió que es va fer a Vilafranca estava coordinada per el vice president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat; i va consistir en fer un repàs a la qüestió de l’organització territorial de Catalunya, que no s’ha acabat de resoldre mai.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: