Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El director general de Relacions Laborals ha visitat avui el Club de RRHH de la UEP

Salvador Álvarez, el director general de Relacions Laborals del Departament de Treball, ha exposat les polítiques de l’Administració en relació a la Seguretat i Prevenció, Contractació i Igualtat a la feina al Club de Recursos Humans de la Unió Empresarial del Penedès.

La Unió Empresarial del Penedès (UEP) ha convidat el director general de Relacions Laborals del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Salvador Álvarez, en la sessió del Club de Recursos Humans de la UEP que ha tingut lloc aquest matí al Centre Àgora amb l’assistència d’una vintena de persones, entre caps de Recursos Humans, responsables de Seguretat i assessors laborals.

L’objectiu d’aquesta sessió del Club de RRHH UEP ha estat exposar, de la mà d’un representant directe del Departament de Treball de la Generalitat, les polítiques previstes per l’Administració en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, Seguretat, Polítiques de Contractació, especialment aquelles referents a la contractació en origen, Ocupació i Igualtat de gènere a l’entorn laboral, com explicava el mateix conferenciant, Salvador Álvarez.

 

Álvarez ha advertit que “sense qualitat en l’ocupació no hi pot haver una millora de la competitivitat de les empreses catalanes” i ha instat els caps de Recursos Humans assistents a la jornada a “ser ferms en l’acompliment de les mesures de prevenció de riscos laborals ja que aquesta continua essent una de les prioritats de l’executiu català”. En aquest sentit, Álvarez ha recordat que la Generalitat acaba d’obrir una línia d’ajuts a pimes que tinguin un índex de sinistralitat baix.

Un altra punt a destacar és l’ocupació dels joves, que s’ha d’incentivar per tal que no quedin fora del mercat laboral.

 

 

Precisament la seguretat i la prevenció han estat els temes que més han ocupat la sessió d’aquest matí. Per la seva banda, els representants de les empreses assistents a la jornada han tingut l’oportunitat de transmetre les seves preocupacions en aquest àmbit i s’han lamentat que la responsabilitat dels accidents laborals recaigui en un 100% sobre l’empresari quan molt sovint els treballadors són els que cometen imprudències tot i complir amb les mesures de seguretat.

El Club de RRHH de la UEP està format per responsables de Recursos Humans d’empreses mitjanes i grans de la comarca i compta amb el patrocini de Treball Catalunya. La propera sessió del Club de RRHH de la UEP serà després de l’estiu i tractarà sobre el recent aprovat Estatut del Treballador Autònom i les seves afectacions en la contractació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: