Dilluns, 3 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta tarda, Gelida celebra la 1a. Marató de donació de sang

Per primera vegada, Gelida acollirà una Marató de Donació de Sang organitzada per el Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Gelida i la Unió del Casal Gelidenc.

La Marató persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre els greus problemes que s’originen quan manca sang i captar nous i noves donants.

Un dels responsables del Banc de Sang i Teixits, Josep Maria Planella, ha explicat a Ràdio Vilafranca que subministren a tots els hospitals i clíniques de Catalunya i per això, estan fent un esforç per portar les maratons a tots els municipis, per petits que siguin.

 

Així, avui, de 4 de la tarda a 10 de la nit, es podran realitzar donacions de sang al Saló d’Espectacles de la Unió del Casal Gelidenc.

Com és habitual, es posarà el màxim de facilitats (activitats i regals, guarderia gratuïta, ampli desplegament de mitjans, flexibilitat horària, espai atractiu i cèntric i refrigeri atractiu) per donar l’oportunitat als gelidencs de fer aquest gest solidari. Recordem que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys, pesar 50 kg o més i no cal anar en dejú.

Segons Planella, s’està treballant amb l’objectiu de batre un rècord de participació, la qual cosa només es pot aconseguir amb la implicació de tota la societat de Gelida. Així, esperen obtenir xifres molt elevades i aconseguir novament les reserves necessàries per aportar al banc de sang, assegurant així el subministrament en els moments més necessaris.

 

Cada any, gràcies a la transfusió sanguínia, se salven moltes vides. Les donacions fan que els bancs de sang puguin obtenir els components necessaris (glòbuls vermells, plaquetes, plasma, etc.) per al tractament de moltes malalties.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: