Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una concentració a la plaça de la Vila serveix per commemorar el 28 de juny

La Coordinadora Antipatriarcal va commemorar ahir el 28 de juny en una jornada de lluita per l’alliberament gai, lèsbic i transexual. La jornada va servir per reivindicar que s’esborrin la homofòbia i la transfòbia.

 

El 28 de juny se celebra el dia internacional per l’alliberament gai, lèsbic i transexual. Els col·lectius de l’esquerra independentista de Vilafranca s’han tornat a unir en aquesta ocasió per preparar un programa d’actes relacionats amb aquesta data. L’acte central tenia lloc ahir a la plaça de la Vila amb una concentració sota el lema Contra l’homofòbia i la transfòbia, destruïm el patriarcat. Des de la coordinadora volen que gais, lesbianes i transsexuals puguin viure amb total llibertat, sense trobar-se actituds que els menyspreïn.

Vilafranca celebra aquesta jornada des de fa ja uns quants anys i, des de la coordinadora, creuen que hi ha moviment per intentar avançar en aquest aspecte.

 

Els actes entorn al 28 de juny continuen aquest diumenge a les set de la tarda a la Fornal, on es projectarà el film Tan de repente.

D’altra banda, el divendres 6 de juliol, a les vuit del vespre a L’escorxador es farà una xerrada titulada Per la despsiquiatrització de la transsexualitat a càrrec de membres del col·lectiu Guerrilla Travolaka. Finalment, del 9 al 15 de juliol, a la Fornal, hi ha l’exposició 1996-2007 Sitges: l’altra cara.

La concentració i els altres actes relacionats amb aquestes reivindicacions estan organitzats per Endavant, la CUP, la Intersindical, l’Ateneu X, l’Associació Cultural La Fornal, l’Assemblea de Joves, La Torxa i la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: