Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un ball a la fresca i un llibre enceten la celebració del centenari de la Societat de Cal Rubió

El mes de novembre vinent, el Centre cultural i recreatiu de Cal Rubió celebra el centenari i els seus responsables han decidit aprofitar l’aniversari per “fer-la grossa” i donar a conèixer aquesta barriada dels Monjos.

Els actes de celebració del centenari comencen aquest cap de setmana, continuaran a l’octubre, coincidint amb la festa major de Cal Rubió, i finalitzaran el novembre.

Demà, a dos quarts de 12 de la nit, una traca a la Societat marcarà l’inici del centenari i a partir de les 12, La Banda del Drac oferirà ball i nit de gresca, a la pista poliesportiva. Alexis Rubió, membre de la comissió organitzadora del centenari, ha destacat la importància d’ aquest ball.

 

L’altre acte destacat del centenari és l’edició del llibre Cal Rubió 1907-2007.Cents anys d’un barri que presenta Ramon Arnabat diumenge, a dos quarts de 8 del vespre al Cafè Societat.

Les seves autores, la Judith Sadurní, la Miriam Izquierdo i la Laura López, han agafat com a punt de partida del seu relat la creació de la Societat Cooperativa Agrícola de Cal Rubió, l’any 1907, avantpassada de l’actual Societat. Però el llibre també recull els esdeveniments socials més destacats d’ aquests 100 anys, com explica la Judith Sadurní.

 

Aquest primer cap de setmana del centenari acabarà diumenge amb una representació teatral a càrrec dels vilafranquins Attrezzo amb l’obra “El sopar dels idiotes, amb la qual recentment han celebrat el desè aniversari. L’obra es representa a dos quarts de 9 del vespre, a la Sala.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: