Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta la Ruta Vilafranca i l’esperit del vi

La ruta Vilafranca i l’esperit del vi que organitza el Vinseum permetrà conèixer la Vilafranca del vi a través dels espais de la vila. La ruta Vilafranca és una de les novetats de la programació estiuenca del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

 

La ruta Vilafranca i l’esperit del vi es va presentar ahir a l’auditori del Vinseum i forma part de la programació estiuenca del Museu, que també incorpora com a novetat els Plenisolis dirigits als infants

La nova ruta proposa una passejada per retrobar l’esperit del vi i descobrir el pòsit que la vinya i el vi han deixat a Vilafranca. La ruta neix amb la intenció de ser una proposta alternativa al coneixement del món del vi. Normalment, les rutes que es fan tenen a veure amb el consum del producte, però ara es vol anar més enllà i veure realment quina és la cultura del vi i quins són els elements que se’n desprenen passejant per Vilafranca, la capital del vi.

Aquest bagatge és fruit de que el negoci del conreu de la vinya, l’elaboració del vi i la seva comercialització han estat cabdals per al desenvolupament i el creixement urbanístic, econòmic, polític i social de Vilafranca. La importància econòmica d’aquest sector ha incidit històricament en la societat vilafranquina deixant rastres en el traçat urbà i en l’arquitectura.

Per això, la ruta passarà pel carrer del Comerç, el Centre Agrícol o el barri del Poble Nou que, de fet, va néixer a través del comerç del vi.

A banda de mostrar els productes vitivinícoles, la ruta pretén donar valors afegits a la capitalitat del món del vi i ho faràtambé amb la participació de la gent. Les persones que participin a la ruta tenen un paper important reflexionant en cadascun dels espais, als quals sovint també se’ls permetrà entrar. La ruta es posarà en marxa a final d’octubre, per a grups concertats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: