Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El curtmetratge de l’Alt Penedès La Carta, a la Cinémathèque Française

El curtmetratge La Carta, dels alumnes de l’IES Alt Penedès, ha estat elogiat a la Cinémathèque Française de París. Aquest cap de setmana, es van presentar els curts que s’han fet a Catalunya dins del projecte Cinema en curs, i el de l’Alt Penedès n’era un.

 

La Carta és un curtmetratge de 6 minuts de durada que és el resultat de l’assignatura optativa Cinema en curs. Un grup d’alumnes de l’IES Alt Penedès han treballat durant els darrers mesos, sota la direcció de la professora Carme Gallego, per conèixer i aprendre a dominar les tècniques de la imatge. El curt ha estat presentat a l’Institut Francès de Barcelona i, aquest cap de setmana es va presentar a la Cinémathèque Française de París, amb molt d’èxit. De fet, el mateix Alain Bergala, crític, assaigista, realitzador i professor de cinema, va elogiar el treball destacant la seva bona elaboració. La professora de filosofia Carme Gallego, responsable del projecte a l’IES Alt Penedès, comentava que han aconseguit un treball molt digne.Gallego destaca que, durant el curs, els seus alumnes no només han après a fer cinema, sinó que sempre han relacionat la imatge amb temes més generals. L’objectiu de l’assignatura és, de fet, el d’aprendre a mirar el món d’una manera diferent i, sempre, més pensada.Cinema en curs és un projecte que es porta a terme a 4 instituts de Catalunya i 3 escoles rurals. La idea prové del Departament d’Educació de la Generalitat i consisteix, en primer lloc, en fer explicacions teòriques sobre el cinema, després treballar conceptes com ara els minuts lumière o la relació entre el fons i la figura, treballar també la fotografia i, finalment, rodar un curt tenint en compte tot el que s’ha après anteriorment.

El curtmetratge La Carta es podrà veure a Vilafranca aquest dissabte, dins del programa de la Sessió de Realitzadors Penedesencs que organitzen Cine Club Vilafranca i Kametta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: