Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cinquena sessió del taller de comercialització de vins i caves

Ahir es va fer la cinquena sessió del Taller de comercialització de vins i caves”. El taller està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb la col·laboració de l’Oficina de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona.

El taller està destinat als petits i mitjans productors de raïm, als petits i mitjans elaboradors de vins i caves, als socis de cooperatives vitivinícoles i als restauradors i agents turístics del Penedès, i té com a objectiu donar-los la formació necessària perquè integrin el procés de producció, elaboració i comercialització i perquè siguin més competitius a l’hora de vendre els seus propis productes. El Toni Carbó és viticultor i és una de les persones que ha estat seguint els tallers. Carbó comentava que estan coneixent els punts forts i febles de l’empresa i que ara s’afronten al mercat amb més coneixements per vendre un producte que ells es creuen i que els aporta una gran satisfacció personal.

Les quatre primeres sessions van servir per donar a conèixer els requisits empresarials, legals i tècnics necessaris per constituir una petita empresa elaboradora de vins i caves. La sessió d’ahir i la de la setmana que ve estan dedicades al màrqueting i als canals de distribució específics dels productes vitivinícoles.

A l’octubre es faran dues sessions més per analitzar la viabilitat econòmica dels projectes de creació d’aquestes petites empreses elaboradores i, un cop acabat el taller, els assistents que vulguin crear la seva empresa rebran un assessorament personalitzat gratuït a càrrec de tècnics de l’empresa consultora d’Aleph. Albert Fernández, d’Aleph, explicava que la comercialització del producte és complicada i per això s’han d’aportar eines i instruments per vendre.

A la sessió d’ahir hi va assistir la cap de l’Oficina de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona, Esther Batalla. L’Oficina de Comerç Urbà ha col·laborat amb aquest projecte amb una aportació econòmica molt important, per valor de 36.000 euros, mitjançant un conveni de col·laboració signat amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: