Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’espectacle poètic Veus Paral·leles recala a Vilafranca, aquest vespre

Veus paral·leles és un projecte de la Institució de les Lletres Catalanes que consisteix en la reunió de quatre poetes de parla catalana i quatre d’una altra cultura que reciten conjuntament la seva poesia. A Vilafranca, recalen, per tercera vegada, gràcies a la col·laboració del Vinseum i la Llibreria L’Odissea.

L’objectiu és descobrir móns poètics i cultures que no ens arriben i alhora, posar en contacte la nostra poesia amb la dels poetes d’aquestes cultures. Per aquest motiu es prioritzen o bé les llengües minoritàries o bé aquelles veus per a les quals és més difícil fer-se sentir, com la de les dones poetes.

Aquesta edició de Veus paral·leles es titula De la Via Augusta a la Via Flamínia i presenta 8 dones poetes: 4 catalanes i 4 italianes.

Les poetes catalanes són Margarida Ballester, Teresa Bertran, Maria Josep Escrivà i Lurdes Malgrat. Les poetes italianes participants són Elisa Biagini, Jolanda Insana, Vivian Lamarque i Giovanna Marmo.

A partir d’una selecció que fan les mateixes poetes, Albert Mestres i Sofia Fonseca elaboren un guió i una mínima posada en escena: les poetes reciten, en dues sessions d’una hora aproximada, la seva poesia i una actriu recita la traducció al català.

Les poetes catalanes i italianes participants al Veus paral·leles seran a Vilafranca aquest vespre, a les 9, al Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: