Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La restauració de les pintures del Castell de Penyafort ha finalitzat

Dimecres al matí va finalitzar al Castell de Penyafort, als Monjos, el seminari de restauració de pintura mural que ha impartit, in situ, l’Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona.

Durant aproximadament dues setmanes, alumnes i professors d’aquest centre han dut a terme el seminari que ha suposat una primera intervenció i que ha comportat la documentació historico-artística dels dos conjunts de pintures (les de l’arcosoli i les de la sagristia vella), la seva documentació tècnica i l’extracció puntual de mostres per analitzar-ne els materials i les alteracions.

Durant el seminari s’han fet també proves de conservació i restauració localitzades, amb la consolidació i readhesió de morters, la fixació i consolidació de pintura i cates de neteja. A més s’han fet fotografies i s’ha extret documentació gràfica per elaborar una fitxa tècnica del conjunt.

Els treballs, dirigits per la professora de l’Escola d’Arts i Oficis de la Diputació, Rosa Gasol, han permès iniciar el procés de preservació d’aquestes importants mostres pictòriques, així com també interpretar el seu contingut relacionat amb l’ordre dominicana i la història del Castell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: