Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma de la Cultura Jueva es presenta amb la voluntat de recuperar la memòria històrica

De fet la xerrada que es farà dimarts a partir de ¾ de 8 del vespre a l’Escorxador servirà per iniciar un seguit d’activitats que es faran a diferents municipis catalans, i que tenen per objectiu treballar per recuperar la memòria històrica dels jueus catalans i del paper que van jugar per tal desenvolupar el país.

 

José Varela , president de l’Escola de la Cultura Jueva Catalana comentava que s’ha escollit començar a Vilafranca per que la capital de l’Alt Penedès va tenir una important presència de la comunitat jueva.

 

Aquesta serà la primera d’un seguit d’actuacions que es faran per tal de recuperar llocs històrics de la Vilafranca jueva, com per exemple la muntanya de Sant Pau, que era el cementiri jueu, o el carrer del Marquès d’Alfarràs, que antigament era el carrer de la baixada dels jueus.

Així mateix tenen la intenció de demanar a l’Ajuntament que col·loqui una placa per tal de recordar la presència de la població jueva a la vila.

D’altra banda, el director de l’Escola de la Cultura jueva, Josué Segura, explicava que s’ha creat una plataforma per la cultura sefardí per promoure la recuperació d’aquesta memòria històrica.

En la xerrada que es farà demà a l’Escorxador, els membres de l’Escola de la Cultura Jueva Catalana parlaran dels inicis del Penedès, i concretament de l’origen de la paraula Penedès, que diuen és provinent de la llengua jueva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: