Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pacte de Sant Martí Sarroca no acaba de consensuar algunes infraestructures del Baix Penedès

Darrerament, s’han reunit a Vilafranca els presidents i els alcaldes que van signar el Pacte de Sant Martí Sarroca, l’any 2004, per valorar la tasca feta fins ara.

Recordem que el grup de treball intercomarcal creat pels consells comarcals de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf i els ajuntaments d’Igualada, Vilafranca, el Vendrell i Vilanova va encarregar un estudi sobre les infraestructures de transport en l’àmbit de les 4 comarques, que es va presentar el novembre de 2006 i es va traslladar als signants del Pacte de Sant Martí per a la seva anàlisi.

Un cop debatut l’estudi per part de les 8 institucions que el van encarregar afirmen que hi ha un ampli consens sobre quines han de ser les infraestructures i els seus traçats, tot i que seran necessàries més trobades fins a arribar a consensuar algunes infraestructures de la comarca del Baix Penedès.

Pel que fa a la xarxa ferroviària, l’estudi insisteix en la necessitat de construir la línia orbital i també defensa el model de doble utilització de la línia del TAV, amb una parada de trens regionals a Vilafranca.

A l’Alt Penedès es proposa millorar la gestió, la freqüència de pas i els baixadors dels trens de rodalies fins a convertir el tren en un “metro del Penedès”, perllongar la línia de rodalies des de St. Vicenç de Calders fins a Tarragona i enllaçar-la amb una futura xarxa de rodalies de Tarragona-Reus.

 

Pel que fa a la xarxa viària, l’estudi proposa millorar el traçat de la carretera BP-2151, des de St. Sadurní fins a St. Pere de Riudebitlles, fer una carretera per a ús estrictament local i preferentment agrícola que uneixi els nuclis de la Múnia, Pacs, les Cabanyes i la Granada; arreglar la carretera d’Olesa de Bonesvalls fins a Vilafranca i construir les variants de St. Pere Sacarrera, St. Quintí de Mediona, la Múnia, St. Martí Sarroca, Torrelles de Foix i St. Llorenç d’Hortons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: