Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ahir es va estrenar a Vilafranca el documental 3055 Jean Leon sobre la vida de Ceferino Carrión.

En poca estona es van acabar les entrades per assistir a l’estrena a Vilafranca del documental d’Agustí Vila 3055 Jean Leon. El saló del Casal es va convertir en un particular cinema amb taules i cadires que es va omplir de seguida. L’estrena, organitzada per Vins Jean Leon, Cine Club Vilafranca i el Casal, va comptar amb la participació dels responsables del film, encapçalats pel seu director Agustí Vila.

El realitzador va explicar que el documental és un gènere que permet fer una pel·lícula des de diverses perspectives, com és aquest cas. El productor de la pel·lícula Loris Omedes, que també ha produït altres documentals d’èxit com Balseros, explicava que la vida de Jean Leon es mereixia ser investigada. La idea de fer el documental sobre Jean Leon va sorgir durant una sobretaula mentre bevien un dels seus vins i pensaven que hi ha persones que somien aventures i altres que fan de la seva vida una aventura, com en el cas d’aquest personatge. Omedes comentava que, després de molts viatges als llocs relacionats amb Ceferino Carrión, Santander, Los Angeles, el Penedès i Tailàndia, el documental aconsegueix una visió força àmplia de qui va ser.

La música de la pel·lícula, composada per Ian Briton, ha estat tota una descoberta i el mateix músic comentava que havia estat creada d’una forma molt intuïtiva.

El documental 3055 Jean Leon explica a través d’entrevistes, fotografies, un debat i escenes d’obres de teatre la vida de Ceferino Carrión, l’home conegut com a Jean Leon que va marxar a Los Angeles des de Santander per a ser actor i va acabar portant el restaurant de moda de l’star system dels anys 50, 60 i 70. L’home que va donar nom a un vi molt apreciat del Penedès, ha tingut una vida de pel·lícula i en aquest documental queda explicada a través de la veu d’actors com Paul Newman, Dennis Hopper o Angie Dickinson i moltes altres persones que van estar al seu entorn.

La projecció del documental va comptar amb la presència dels responsables de les bodegues que porten el nom Jean Leon i de moltes persones vinculades. També la coneguda ex tennista Conchita Martínez va ser a Vilafranca per veure el film. La projecció va continuar amb un tast de vins Jean Leon al hall del Casal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: