Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acadèmia tastavins "Sant Humbert" lliura els premis del Concurs de Vins de Qualitat

Després de les fases de selecció que s’han fet en les darreres setmanes, ahir es va fer a Barcelona el lliurament dels premis del Concurs de Vins de Qualitat de la D.O. Penedès, que organitzen l’Acadèmia Tastavins del Penedès “Sant Humbert” i el Consell Regulador de la D.O. Penedès i que ha arribat ja a la seva 41ena edició.

 

En el decurs del sopar es va lliurar els premis per a cada una de les cinc categories que marcava el jurat. Els guardonats amb la medalla d’or van ser en vins blancs 2006 “Reeixit” de Giró Ribot, en blancs de criança “Llicorella” de Gramona; en Rosats 2006 per “Tembo” de Bodegas Ca n’Estella; en negres 2006 per “Resplandor” de Covides; i en negres de criança “Brau” de Huguet de Can Feixes. Menció especial també oer Sabaté Coca que va assolir la medalla de platinum amb el seu blanc de 2006 “Diamant”.

A bans del lliurament dels guardons, el president de l’Acadèmia, Joan Tarrada, va comentar en el seu parlament l’alta participació en el concurs i la qualitat dels productes presentats. Tarrada va remarcar també que l’Acadèmia continuarà treballant per acostar els productes del Penedès a Barcelona, per tal d’ampliar el mercat; i va destacar la bona feina que es fa des de la comarca que ha de servir per tal d’obrir mercats.

 

Després dels guardons el torn dels parlaments va ser per el president de la D.O. Penedès, Jaume Cañellas, que va insistir en que cal que des del Penedès és tingui un major convenciment de la qualitat dels productes que s’elaboren. Una tasca en que cal que s’hi involucrin tot els sectors.

 

Cañelles va apuntar també que l’actual moment planteja també algunes dificultats afegides per el mon del vi que ha de lluitar per mantenir el seu estatuts assolit al llarg dels anys, i reforçar-se com a un aliment davant de les polítiques restrictives que es volen imposar des d’algunes administracions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: