Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els responsables de la política de joventut del Consell Comarcal valoren positivament la seva feina

El conseller comarcal de Joventut, Joan Anton Bruna, ha valorat en roda de premsa les Polítiques de Joventut impulsades des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès durant el mandat 2003-2007 i ha apuntat les línies del que seran les polítiques de Joventut en el proper quadrienni.

Bruna ha explicat que totes les actuacions dutes a terme durant aquests quatre anys han girat al voltant de dos grans objectius: l’enfortiment del treball a nivell comarcal i les directrius del Pla Nacional de Joventut de Catalunya. S’ha mostrat també satisfet de la feina feta i dels objectius assolits en aquest sentit.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">Així, durant aquests quatre anys s&rsquo;ha treballat per consolidar la dimensió comarcal del projecte de dinamització juvenil Dinamo! i s&rsquo;han signat convenis de col&middot;laboració en mat&egrave;ria de Joventut amb 22 dels 27 municipis de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s. El treball a nivell comarcal ha perm&egrave;s compartir experi&egrave;ncies i un mateix model de treball en l&rsquo;elaboració dels plans locals de Joventut i del Pla Comarcal de Joventut. Tamb&eacute; ha fet possible que tots els joves de la comarca tinguin acc&eacute;s a un seguit de serveis compartits (en alguns casos, via tel&egrave;fon o Internet). Per aprofundir la dimensió comarcal de les polítiques de Joventut, s&rsquo;han organitzat 3 trobades de t&egrave;cnics de Joventut i una Trobada Nacional de Regidors de Joventut.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">En base a un dels objectius m&eacute;s importants del Pla Nacional de Joventut, l&rsquo;emancipació dels joves, i d&rsquo;acord amb les propostes dels mateixos joves de la comarca, s&rsquo;han posat en marxa 2 projectes molt ambiciosos i amb una gran repercussió: la Treballateca.com i la Borsa Jove d&rsquo;Habitatge (amb el programa de Garanties Totals per als llogaters).

<p align="left">Josep Anton Bruna ha comentat tamb&eacute; que, durant el proper quadrienni (2007-2011), amb els ajuntaments i el Consell Comarcal sortints de les eleccions municipals del mes de maig, el m&eacute;s probable &eacute;s que es continu&iuml;n aprofundint les línies de treball actuals, perqu&egrave; responen a les demandes socials i dels mateixos joves. En concret, des del Servei Comarcal de Joventut s&rsquo;apostar&agrave; per aprofundir la coordinació amb els municipis en mat&egrave;ria de Joventut i es treballar&agrave; perqu&egrave;, des dels ajuntaments, es reconegui la import&agrave;ncia del col&middot;lectiu jove en el desenvolupament local i comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: