Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal referma, en una moció, la gratuïtat de l’ AP-7 pels penedesencs

L’ equip de govern del Consell Comarcal ha cregut necessari un nou pronunciament clar de l’ ens, arran de les declaracions del conseller de Política Territorial de la Generalitat sobre la creació d’un nou Grup de Peatges i coincidint amb l’anàlisi de les al.legacions del Pla Director a càrrec del Departament.

 

En una moció, que ha estat aprovada per la comissió de govern i que anirà al proper ple, es planteja de nou la gratuïtat del peatge de Martorell i es referma que la nova via entre Vilafranca, Sant Sadurní i Martorell, el desdoblament de la N-340, sigui una carretera de referència comarcal.

Ramon Xena, president del Consell Comarcal justifica la rapidesa de la moció per la proximitat de les eleccions municipals i perquè no en podem quedar al marge.

Dilluns en roda de premsa, Ramon Xena, Lluís Valls i Jordi Cuyàs han recordat que la proposta de Pla Director parla de la nova via entre Vilafranca i Martorell com a carretera de referència comarcal, de distribuïdor d’accés a pobles i activitats, així com d’eix amb capacitat per estrènyer les relacions entre els pobles del corredor i donar accés a futures activitats i àrees de població.

En aquesta línia, la moció rebutja tant l’obertura de nous corredors, com la conversió d’aquesta via en una alternativa a l’autopista. Xena també ha volgut deixar clar que la via defensada al Pla Director no és la continuació del Quart Cinturó.

Aquest nou acord es traslladarà al conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, juntament amb les signatures de la campanya a favor de la gratuïtat, al ministeri de Foment, als ajuntaments de la comarca i a les entitats del Consell Ecosocial.

Els màxims responsables del Consell també han aprofitat per reconèixer el distanciament que mantenen amb Foment, que han qualificat de “pols” en aquesta fase final del Pla Director.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: