Dissabte, 11 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV ha explicat a Vilafranca la nova llei pel dret a l’habitatge, amb la diputada Dolors Clavell

L’acte s’ha fet a l’escorxador, i s’emmarcava en la voluntat de la formació ecosocialista de fer xerrades sectorials sobre temes d’actualitat. En aquesta ocasió l’habitatge, i més concretament aquesta nova llei del dret a l’habitatge han estat els protagonistes de la conferència.

La Diputada Dolors Clavell, que és la ponent de la llei al Parlament comentava precisament que calia fer incidència en la paraula dret, que s’inclou en el títol de la llei.

 

Clavell lamentava també que normalment s’ha parlat d’aquesta llei amb molta simplicitat i frivolitat, ja que pràcticament el que ha arribat al ciutadà és que existirà un lloguer forçós. La diputada d’ICV comentava que la intenció és crear un parc estable d’habitatge protegit, habitatges assequibles que no depenguin de les oscil·lacions del mercat; i també la voluntat de protegir al consumidor. En aquest sentit vol regular l’activitat immobiliària.

 

Per la seva banda, el president de l’agrupació local d’ICV a Vilafranca, Bernat Villaroya, comentava que la intenció de la llei és també donar eines i col·laboració als ajuntaments per tal de tirar endavant polítiques d’habitatge.

 

L’acte era obert a totes les persones que o bé son propietàries d’un pis o estant buscant una vivenda en aquests moments. Els assistents van poder conèixer doncs de primera mà, i d’una de les persones que més bé coneix la llei, el que aquesta proposa i poder fer també les seves consultes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: