Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP continua treballant per aconseguir la gratuïtat del peatge de Martorell per al Penedès

Dimarts, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Ramon Xena; el vicepresident primer, Lluís Valls, i el gerent, Jordi Cuyàs, es van entrevistar amb el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, per reprendre les converses sobre la gratuïtat del peatge de Martorell per al Penedès.

El Conseller es va mostrar molt receptiu i va dir que era conscient que s’ha de trobar una solució global per a la comarca. Va explicar que el pressupost que el Govern de l’Estat havia atorgat al fons de rescat per als peatges de Catalunya per a l’any 2007 era insuficient per ampliar el rescat al peatge de Martorell per al Penedès, però que el Govern de la Generalitat té clar que el proper peatge a rescatar serà el de Martorell (tot i que caldrà estudiar de quina manera i per a quins usuaris s’apliquen els descomptes). Nadal va admetre que el cost que el peatge de Martorell té per a la gent que viu i treballa al Penedès és el mateix que el cost que tenien la resta de peatges de la Regió Metropolitana que s’han solucionat.

Els representants comarcals van parlar també de la nova carretera que, d’acord amb l’avantprojecte del Pla Director Territorial, es construirà per enllaçar la carretera N-340 fins a Martorell sense passar per l’Ordal. Nadal els va confirmar que, tal com proposa el Pla Director, aquesta carretera no serà una via ràpida gratuïta, sinó una carretera de velocitat limitada pensada per facilitar la comunicació intracomarcal entre els diferents nuclis habitats i per facilitar l’accés als polígons industrials ja existents.

 

Per aquest motiu, la nova carretera no serà una alternativa a l’AP-7 per a la gent del Penedès, que per desplaçar-se ràpidament fins a Barcelona hauran de continuar passant per l’autopista i abonant l’import del peatge. Per tant, la filosofia subjacent al Pla Director està estretament lligada a la necessitat d’aconseguir la gratuïtat del peatge de Martorell per al Penedès.

A proposta de Nadal, que els va demanar un parell de mesos per estudiar el tema, els representants del Consell Comarcal de l’Alt Penedès es tornaran a entrevistar amb ell mateix pels volts de Setmana Santa per reprendre les converses sobre aquest tema. Des del Consell Comarcal no es vol deixar d’insistir sobre aquest tema i que passi a ser un problema de segon ordre per a les persones i les administracions amb potestat per posar-hi solució.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: