Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pessebre vivent parlat de les Gunyoles espera rebre 3 mil visitants

Diumenge passat van començar les representacions de la trentena edició del pessebre vivent parlat de les Gunyoles, que enguany celebra el trenta aniversari. L’any passat hi van passar 2.700 persones i aquesta edició confien a arribar als 3.000 visitants, tot i que el rècord està en 3.500 persones.

El pessebre de les Gunyoles es caracteritza de la resta de representacions nadalenques de pessebre que es fan a Catalunya pel fet de ser una escenificació parlada.

Després de 30 anys, la representació està consolidada i entre les poques novetats actuals hi ha la renovació del vestuari dels àngels, com ha explicat al magazín La Plaça, Joan Filella, president de l’ Associació del pessebre de les Gunyoles.

 

El pessebre consta de 13 quadres que comencen amb l’ Anunciació a Maria i finalitzen amb el de l’Infant Jesús. Entre els més destacats hi ha el del caganer o els que tenen lloc a la serra de les Gunyoles, com Cercant posada i El poder de les tenebres.

Al llarg del circuit, el públic va trobant les diferents escenes dialogades, amb textos de Folch i Torres i Francesc d’Assís de Picas, i després d’assistir al naixement de Jesús, els guies tornen el públic al lloc de partida. Una altre novetat és que a l’acabar, s’oferirà un tast de caves i pastes als assistents.

Al pessebre vivent parlat de les Gunyoles hi participen 150 veïns de les Gunyoles fent d’actors i una quarantena de voluntaris més. Segons Filella, hi ha veïns que porten fins a 15 anys fent el mateix paper.

 

Les properes representacions del pessebre vivent parlat de les Gunyoles seran els dies 24, 25 i 26 de desembre i els dies 1, 7 i 14 de gener, de 6 a 2/4 de 8 del vespre. Cada mitja hora es fan passis simultanis i l’ espera es fa al local social. Les entrades costen 7 euros pels adults i 3 euros pels infants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: