Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat Joan Raventós denuncia que es preveuen peatges als accessos de Gelida, St Sadurni i Vila

En relació amb les informacions que aquests dies han anat sorgint al voltant de la demanda de gratuïtat del peatge de Martorell per els penedesencs, el diputat de CiU Joan Raventós ha denunciat que hi ha una planificació que preveu instal·lar peatges en els accessos de Gelida, Sant Sadurní i Vilafranca. Del primer ja fa alguns mesos que se’n parlava, però ara sembla confirmat que podrien haver-hi també a la capital del cava i a la capital de la comarca.

Raventós comentava que aquesta opció sembla que hauria de fer desaparèixer el peatge troncal de Martorell, i que a partir d’aquí els usuaris pagarien en aquesta zona per els quilòmetres realitzats. El diputat vilafranquí però recorda que pel que s’està lluitant ara és per assolir la gratuïtat del peatge. Amb aquesta proposta a més es perdria el trajecte gratuït actual entre els Monjos i Sant Sadurní.

 

Raventós criticava també que en aquests moments en el Pla Director de l’Alt Penedès no es contempla aquesta proposta de nous peatges, però tampoc solucions per arranjar els problemes d’una N-340 saturada i una autopista de peatge com a única via ràpida per desplaçar-se fins a Barcelona.

 

Pel que fa al projecte concret d’aquests peatges, Raventós comentava que en els plànols es veu clarament, per exemple en el cas de Vilafranca, els tres nous proposats. Un es trobaria situat a la zona dels 5 ponts, l’altra a la del Molí d’en Rovira i el tercer a la zona propera als Monjos. Des de CiU consideren que aquesta proposta l’únic que fa és ajudar a perpetuar el sistema dels peatges, i discriminar els ciutadans del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: