Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui fa 30 anys que el cantautor Paton Soler va pujar dalt d’un escenari per primera vegada

Va ser un 22 de desembre de l’ any 1.976 a l’ institut Eugeni d’Ors, acompanyat als “bongos” per Jaume Rossell.

Tots dos havien format part d’un grup de rock i quan Paton Soler va decidir provar sort com a cantautor, Jaume Rossell va ser l´únic integrant del grup que el va seguir. Plegats també van actuar al Farigola Folk d’Ordal, el recital de cançó de referència de l’època.

Avui, al magazín La Plaça, hem reunit alguns amics del Paton Soler que han estat importants al llarg d’aquests 30 anys i hem rescatat anècdotes i records.

Una de les persones que ha acudit a la cita ha estat Nico Cantón, que va ser el seu primer productor. De tota la discografia del Paton, ell recorda de manera especial els goigs rock, que considera que van ser incompresos perquè eren massa avançats al seu temps.

Els altres participants han estat el Blas Fito, autor de les portades de tots els treballs discogràfics de Paton Soler, el Fontxo Blanc, mà dreta del cantautor que sempre col·labora en les lletres, i el Jaume Rossell.

En el decurs de la conversa han sortit moltes anècdotes: Soler ha destacat que sovint oblidava les lletres i ha recordat una ocasió en que va repetir fins a cinc vegades la mateixa estrofa.

Pel Fontxo Blanc, el Paton Soler porta dins les seves creacions fins que surten quan ho necessita.

Blas Fito ha destacat la sensibilitat creadora i la calidesa de la seva veu que molts cantautors coneguts no tenen.

Per acomiadar aquesta retrobada tan especial, el Paton Soler i el seu primer músic, el Jaume Rossell, han cantat La lluna blanca, la primera cançó que va escriure i que al cap d’uns anys va enregistrar amb Rovell d’Ou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: