Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dissabte s’inaugura la remodelació de l’avinguda de Catalunya a Santa Margarida i els Monjos

Dissabte es durà a terme la inauguració de la remodelació de l’Avinguda de Catalunya, l’antiga travessia de la Nacional 340 al seu pas pels Monjos. Els actes inclouran diverses celebracions i activitats que s’han programat al llarg de la jornada i que permetran als veïns i assistents poder passejar per aquesta nova via que es vol convertir en un espai de convivència ciutadana amb una trama urbana perfectament integrada al municipi que s’articuli com a eix de relació, d’activitat comercial i de passeig.

La festa serà també el tret de sortida de la campanya comercial de Nadal que impulsarà la recentment creada associació Comerç del Foix amb el suport de l’Ajuntament.

Aquesta setmana s’han acabat pràcticament d’enllestir les obres de remodelació de l’avinguda amb l’asfaltat de la calçada central de pas per als vehicles i la col·locació de llambordins i rajoles a les voreres i zones per a aparcament.

Les obres de remodelació van començar el passat mes d’abril i han comportat la modificació de diversos trams de carretera, la construcció d’un nou col·lector d’aigües pluvials, el soterrament de línies elèctriques i altres serveis o el rebaix de la calçada. El projecte ha permès també l’ampliació de les voreres, la creació d’un carril bici i l’adequació d’espais per a terrasses o zones de passeig per als vianants.

 

La remodelació de l’Avinguda de Catalunya s’engloba en un projecte molt més ampli que s’anirà duent a terme per fases i que engloba els gairebé dos quilòmetres que separen l’entrada dels Monjos i la sortida de la Ràpita.

La més immediata serà l’actuació que començarà en breu a l’Avinguda Penedès de la Ràpita on els arquitectes han dissenyat un espai similar al de l’entrada dels Monjos amb voreres amples, aparcament a banda i banda de carrer i espai per a terrasses. Davant de l’Església, de les escoles i de la Plaça del Centre, el carrer es torna a eixamplar formant una gran plaça fins passada l’escola Sant Domènec, on es crearà un carrer ample fins a enllaçar amb l’accés a Cal Claramunt. Aquestes fases començaran a fer-se just quan acabin els treballs als Monjos. En total es tracta d’un tram d’uns 150 metres, comprès entre el carrer de la Mare de Déu i el de la Tallada, just a la part central d’aquest nucli urbà amb una previsió de despeses de 815.666 euros.

La festa d’inauguració s’iniciarà oficialment avui a les 7 de la tarda amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal, i continuarà demà dissabte amb la inauguració pròpiament dita a partir de la 1 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: