Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CUP demana a l’equip de govern una dotació en els pressupostos relativa a la participació ciutadana

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Vilafranca. Otger Ametller, va fer ahir una roda de premsa acompanyat de membres de la seva formació, per tal de parlar dels pressupostos municipals que s’han de portar a aprovació en el ple del proper mes de desembre. De fet, des de la CUP han volgut fer la seva proposta amb temps per tal que l’equip de govern la pugui estudiar i es pugui contemplar per tal de poder arribar a acords.

La principal demanda que presentaven els membres de la CUP feia referència a que en els pressupostos del proper any l’Ajuntament inclogui una partida que s’adreci a estudiar la possibilitat real de tirar endavant uns pressupostos participatius, complint també el que van expressar el 2004 quan es va tractar aquesta qüestió. Des de la CUP consideren que dos anys son més que suficients, i que ara cal fet alguna cosa concreta. Si no hi ha una resposta satisfactòria, la CUP votarà contra els pressupostos.

 

En relació als pressupostos, des de la CUP consideren també que l’actual manera de fer-los arribar a l’oposició, 10 dies abans de la seva discussió en ple i sense desglossar les partides, dificulten que els grups de l’oposició hi puguin treballar en condicions. Navarro qualificada aquesta manera d’actuar de gestió oculta i poc transparent.  

 

 

Des de la CUP demanen a l’equip de govern que es pronunciï de forma clara decidit a iniciar un procés de participació ciutadana; i que faci un ús transparent i plenament informatiu a la resta de forces polítiques de l’oposició i a la ciutadania dels pressupostos del proper any. SI hi ha una resposta positiva a aquestes qüestions, i a l’espera que altres temes més concrets relacionats amb la inversió, es plantejarien no votar en contra.  

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: