Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de seixanta expositors participen a la 4ª Fira Mediambiental del Penedès, a Sant Cugat

L’ obertura de 5 exposicions i una conferència donaran el tret de sortida, aquest vespre, a l’ EcoSantCugat, que torna amb l’ objectiu de reflexionar, debatre i prendre mesures per a conservar el nostre entorn natural i preservar-lo per les generacions futures.

La planta baixa del Centre Cívic acollirà una exposició sobre la Nova cultura de l’aigua, a càrrec de la Diputació de Barcelona, una altre titulada “Dóna el tomb als residus” de l’Agència Catalana de Residus, una caravana on es simula un habitatge que funciona amb energies renovables, l’exposició “A la llar, energia solar!” i un recull de fotografies sobre Txernòbil de Greenpeace.

Per primera vegada, la conferència inaugural anirà a càrrec dels Amics de la Font del Cuscó, que a dos quarts de 9 del vespre parlaran sobre la Compra responsable, els residus i el compostatge.

 

L’ Eva Gallego dels Amics de la Font del Cuscó explica que han optat per encarregar-se ells mateixos de la conferència d’avui.

 

Demà, els actes comencen a les 6 de la tarda amb l’ obertura de les exposicions i una conferència a càrrec de l’enginyer industrial, Josep Puig, que pronunciarà una conferència sobre Txernòbil.

 

A les vuit del vespre hi ha una altre conferència, en aquest cas sobre el consum eficient i l’estalvi d’energia a la llar, a càrrec de Jesús López, que donarà consells per tal de fer la nostra llar més eficient energèticament.

Els actes de diumenge s’encetaran, a les 11 del matí, amb la inauguració de la Fira de Productes per al reciclatge, l’estalvi energètic, l’estalvi d’aigua, les energies alternatives, les entitats ecologistes, els productes d’alimentació artesana i també les entitats del poble i institucions.

Segons Gallego, en aquesta quarta edició hi participen més de seixanta expositors, alguns dels quals per primera vegada.

 

A partir de dos quarts de 12 hi haurà activitats infantils amb un inflable per a reciclar saltant, un taller per fer-se un moneder reutilitzant un bric o un taller de fer sabó i un parell de conferències.

Durant tot el diumenge funcionarà el Bus de la Fira, que unirà Vilafranca i Sant Cugat, i a dos quarts de 8 del vespre, un concert de música tradicional amb el grup Pitança posarà el punt i final a la quarta edició d’EcoSantCugat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: