Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos recorrerà la creació de la indicació geogràfica "viñedos de España".

Unió de Pagesos considera que la inclusió de Catalunya en la indicació geogràfica “viñedos de España” , que estableix l’ordre del Ministeri d’Agricultura publicada ahir al BOE , és resultat de la desorientació del Departament d’Agricultura, que ho ha permès i ho ha afavorit contra els interessos del sector productor català.

 

El sindicat ha anunciat que tornarà a prendre la iniciativa en la defensa dels viticultors catalans i interposarà un recurs contenciós administratiu contra l’ordre que crea la indicació. Unió de Pagesos considera que “viñedos de España” és una indicació que atempta directament contra el dibuix del sector que es va decidir a Catalunya l’any 99, quan es va establir per consens de la majoria del sector la DO Catalunya, que protegeix les zones vitivinícoles catalanes donant sortida als vins de qualitat. El responsable de la Vinya d’Unió de Pagesos, Joan Santó, ha comentat a la nostra emissora que el que es fa és jugar a confondre el consumidor, i que el govern català s’ha tornat a plegar als desitgos de la agroindústria.

Unió de Pagesos ja va demanar al Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, en previsió d’aquesta situació, que fos conseqüent en la defensa de l’actual estructura de les DO i fes arribar al Ministeri d’Agricultura l’oposició del Departament a la inclusió de Catalunya a l’ordre que regula i estableix la indicació.

La Generalitat no ha escoltat el sector productor en aquesta qüestió, amb el resultat que , a diferència d’altres territoris que han quedat eximits d’integrar-se en la indicació, com La Rioja, Castella-Lleó o Galícia, la inclusió de Catalunya desvirtua el mapa de les 11 DO que existeixen actualment al nostre País.

El sindicat presentarà el recurs al setembre, ja que el mes d’agost és totalment inhàbil a nivell judicial, i no es poden presentar recursos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: