Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Membres del GEIF de Vilafranca, i voluntaris de les ADF’S del Penedès Garraf son a Galícia

Un gruup de 9 voluntaris del Penedès i Garraf forma part del comboi que divendres al vespre va marxar de Catalunya per col·laborar en les tasques d’extinció dels focs forestals que estan assolant Galícia des de fa setmanes. Entre els 9 volunatris hi ha membres del Geif de Vilafranca i de la Federació d’ADF’s del Penedès Garraf

De fet, com comentava Ramon Torrents, un dels membres del GEIF que forma part d’aquesta expedició, van marxar en 2 vehicles del Geif, un equipat per a l’extinció d’incendis forestals, i l’altra per el transport de personal. En els propers dies s’hi incorporarà algun voluntari més.

 

Els voluntaris penedesencs estan ja treballant en els incendis que hi ha al voltant de Finisterre, població en que tenen la seva base, i Torrents comentava que es mouen en un comboi format per unes 40 persones en 16 vehicles. El que més ha sobtat als voluntaris penedesencs és la diferència entre els focs que hi ha a la mediterrània, i aquest a Galicia.

 

L’altra gran diferència, segons Torrents, és la manca dorganització i coordinació en la lluita contra el foc, un fet que es pot entendre també d’alguna manera, per la gran quantitat de focs que estan encessos al mateix temps i que han desbordat tots els sistemes d’extinció i els mitjans de que es disposava a la comunitat gallega. Un altra fet que ha cridat l’atenció de Torrents és el fet que la gent dels pobles on van a apagar incendis els acull molt bé, i els agraeix que els agudin; però de fer col·labora poc en les tasques d’extinció. Fins i tot comentava que en un poble, quan ells van arribar per controlar el foc que estava prop del nucli urbà, estaven de festa major i no es preocupaven gaire pel foc dels boscos propers.

Els voluntaris penedesencs seran a Galicia fins dijous d’aquesta setmana, per col·laborar i posar el seu gra de sorra en controlar la situació que s’està vivint en aquesta zona de la península.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: