Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Cabanyes ha presentat al·legacions al Pla Territorial, amb especial atenció a infrastructures

Les al·legacions de l’ajuntament de Les Cabanyes es concreten en vuit punts que tracten sobre tot qüestions relacionades amb l’ordenació del territori i els equipaments viaris del municipi i la comarca.

Així, per exemple, demanen una limitació amb separadors urbans per impedir la unió sense separació de sòl no urbanitzable entre els municipis de Les Cabanyes i Vilafranca, i de les Cabanyes amb La Granada. També es proposa crear un parc natural comarcal que abasti les muntanyes de Sant Pau i Sant Jaume, perquè serveixi de protecció natural i paisatgística d’aquesta zona, i per esbarjo de la població.

Pel que fa a la xarxa viària, s’apunta que la connexió de la carretea Bv2127 amb la N-340 i l’AP2 no és acceptable, ja que passa per dins del terme de Vilafranca en un tram urbanitzable a curt termini. Demanen que es busqui alguna altra opció, i lamenten que no es contempla la connexió amb la C-15.

Es considera també que caldria que la xarxa viària que uneix nuclis de població com ara Les Cabanyes i Vilafranca haurien d’incorporar un carril auxiliar per a ús peatonal i de bicicletes.

Finalment remarquen que cal que el pla incorpori les formules que s’han de seguir per a la redistribució entre els municipis de la comarca de les plusvàlues que genera l’activitat econòmica ubicada allà on el pla consideri.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: