Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca van actuar a Llorenç, al costat de dues colles que ho van fer amb casc

Els castellers de Vilafranca van actuar ahir a la diada de Llorenç del Penedès i van completar el tres, el quatre i la torre de vuit, a més d’un vano de cinc. L’actuació comptava també amb els Nens del Vendrell i els Xiquets de Tarragona, que van fer castells amb acotxadors i anxanetes amb casc.

L’ús d’aquest element de seguretat va marcar la diada, ja que hi havia força expectació mediática. El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya Jordi Carbonell va explicar poc abans de l’actuació que és normal que la gent es faci preguntes després del que va passar a Mataró, però que el món casteller està treballant des de fa molt per minimitzar riscos.

 

La diada es va desenvolupar amb normalitat i la canalla va respondre positivament de l’ús del casc. Els pares dels nens del Vendrell, també troben que la mesura és positiva.

Malgrat tot, cal veure quines són les possibles millores que s’han de fer al dispositiu. La coordinadora ha passat qüestionaris a les colles perquè els nens que porten el casc proposin aquestes millores.

Pel que fa als Castellers de Vilafranca, que també participen a l’estudi sobre l’ús del casc, la seva primera decisió va ser no portar-ne. Però davant del que ha succeït valoraran aquesta setmana si decideixen portar-ne o no.

 

 

L’actuació d’ahir es va desenvolupar amb normalitat. Els Castellers de Vilafranca actuaven en segon lloc i van completar sense problemes el tres de vuit, la torre de vuit, el castell més destacat de l’actuació, i el quatre de vuit. Van acabar amb un vano de cinc  

Els Nens del Vendrell van sortir amb la torre de set i van continuar amb un intent de tres de vuit que va acabar caient. Després van descarregar el quatre de set amb l’agulla, el cinc de set i pilar de cinc.

Finalment, els Xiquets de Tarragona van començar amb la torre de set; van continuar amb el tres de vuit i el quatre de set amb l’agulla. I van finalitzar l’actuació amb un pilar de cinc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: