Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos, J ARC i ASAJA es presenten conjuntament a les eleccions a la DO Penedès

Sota el nom “D’Origen Viticultors”, les tres organitzacions representatives del sector s’han unit en una mateixa candidatura. D’ Origen Viticultors presenta Josep Marrugat al cens A, que representa als viticultors associats, i sortirà escollit automàticament perquè ha estat la única candidatura. De fet, les eleccions al Consell Regulador de la DO Penedès només se celebraran al cens B, que representa als viticultors individuals. Per aquest cens, D’Origen Viticultors presenta a Jaume Torrallardona, Josep Guilamany i Josep Olivella que es disputaran les 3 vocalies amb la candidatura de l’ Associació de Viticultors del Penedès.

Ahir al migdia, en la presentació de la candidatura, celebrada al Museu del Vi, els integrants de D’Origen Viticultors han explicat que van establir converses amb l’ Associació de Viticultors per presentar una única candidatura, sense èxit.

La candidatura conjunta vol aconseguir una DO forta i de prestigi, que permeti garantir la viabilitat de les explotacions i empreses del Penedès. Entre les prioritats també destaca aconseguir un preu digne per al raïm i per sobre de tot, la defensa del Penedès com afirma un altre dels candidats, Josep Olivella.

 

També es comprometen a vetllar per una correcta aplicació del reglament de la DO Penedès, per això exigiran als elaboradors i especialment a les grans agroindústries que juguin net.

Josep Guilamany ha explicat que, a diferència de l’altre candidatura, la seva tenen representació estatal i europea que els permetrà tenir veu en qüestions que els afecten com la nova reforma de la OCM.També exigiran al govern la implantació efectiva i amb recursos del Registre de Vinyes de Catalunya.

La campanya de d’Origen Viticultors se centra en 3 actes: avui, a les 9 del vespre, al Centre Recreatiu de Guardiola de Font Rubí, dijous vinent a Sant Sadurní i divendres vinent a Vilafranca.

Les eleccions a la DO Penedès, que es disputen el proper 17 de juliol, tindran 3 taules: una a Sant Jaume dels Domenys, una altre a Sant Sadurní i una tercera a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: